torsdag 28. april 2016

Powerpuffjentene (2016) - Førsteinntrykk [Norsk]

Powerpuffjentene er et kjært minne for mange barn av 90-tallet. Serien gikk på Cartoon Network i over seks år før det ble tatt av TV-skjermen. Etter det ble serien sendt rundt midnattstid i ny og ne. 26. april kom en splitter ny versjon på norsk Cartoon Network, med nøyaktig samme tittel som originalen... Men hvor bra er serien i forhold til originalen?



De norske stemmene til jentene er gode, men det ble en utfordring å tilpasse seg dem i starten. Når tegneseriefigurer skifter stemmer så mister de også litt av personligheten de pleide å ha, men det ble ikke like merkbart her siden jentenes personlighet uansett er mer overdrevne enn originalen. Mange av skurkenes stemmer er også skifta ut. Det positive, derimot, er at "Floke Knoke", "Mojo Jojo", "Borgemesteren" og "Proffessor Utonium" blir spilt av de samme.

Av en eller annen grunn spilles den originale åpningsangen og sluttsangen FØR de nye, noe som må være en feil. Den nye introsangen er dessverre ikke like fengende, lite melodiøs og varer bare i 15 sekunder. Sluttsangen er et hakk bedre, men likevel ganske umerkverdig. Dubbingen av sangene er bra, da disse er spilt inn av en norsk duo under navnet "Frk Fryd". Til og med bedre enn den engelske versjonen etter min mening!

Selve animasjonen er moderne, men passende. Her brukes det tynne streker istedenfor de tykke strekene som "Hanna Barbera" er kjente for, og jentene har mye mer livlige ansiktsuttrykk. Spesielt Boble, av en eller annen grunn, blir utsatt for en del vold/uhell med... interessante detaljer. Bakgrunnene er lagd i samme stil som originalen, men innbyggerne i Townsville har en mer "moderne" vri. Helt klart at det har blitt satset mye penger på denne serien.



Så var det likheten med originalen... Istedenfor den klassiske "beskytt byen fra monstrene, slåss" oppskriften, er dette mer en sitcom. Jentene kommer i en eller annen knipe, og historien utspiller seg på det. Dette skjer i de første tre episodene:

1 - Jentene ser på et matlagingsprogram, maten blir mutert til monstre. God start.
2 - Boble vil konkurrere i en skjønnhetskonkurranse, men søstrene hennes er ikke enig i klesvalget hennes. De tvinger henne inn i lange kjoler og smører henne full av sminke. Ok... 
3 - Jentene våkner opp med bakrus etter å ha blitt "full" på godteri. Huset er rasert og Boble har forsvunnet. Jentene må finne henne før professoren kommer hjem! Humor, men føles ikke som PPG.

Konklusjon: Serien har potensial, og de norske stemmene passer bra. Mer fokus på humor er ikke nødvendigvis en god ting i forhold til hvor dyster originalen kunne bli, men det er fortsatt mye kreativitet blant manusforfatterne. Tegnestilen er finere å se på, men mange vil nok se på det som "svik" å erstatte de tykke tusjstrekene med syltynne blyantstreker.

Introsang, norsk (full versjon): https://www.youtube.com/watch?v=AP5IrdDxxwQ
En hel episode, norsk: https://www.youtube.com/watch?v=hS-dFs57QhM


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar